Dec 3, 2014

FŐZŐS JÁTÉK 1 - paradicsomos polip

November elején a Görög Konyha FB csoportban meghirdettem egy főzős játékot. Ennek a lényege az volt, hogy a nem Görögországban élő csoporttagok készítsenek el három görög ételt vagy édességet november végéig. December elsején kisorsoltam a nyertest, ő egy ajándékcsomagot kap tőlem postán. A résztvevők elkészített ételeit megjelentetem a honlapon.


A nyertes S. Z., így az első itt szereplő, Magyarországon elkészített görög étel tőle származik.Elkészítés és recept: 
A polipot az elejtést követően azonnal megtisztítom és alaposan sziklához csapkodom és dörzsölöm, majd néhány hónapig mélyhűtőben tartjuk. Az "állat " főzésével kezdjük mert ez sok időt igényel (2-3 óra is lehet) ha friss polipot használunk. A fenti fagyasztásos eljárás után 40 percig enyhén sós vízben puhára főzzük (villával ellenőrizve). 
Hozzávetőlegesen a hússal azonos mennyiségű hagymát is puhára pároljuk némi zsiradékon. Így novemberben gazdaságos és tökéletes, ha kész bolti natúr-lecsót használunk, melyet a hagyma alapra öntünk (1 üveggel). A megfőtt polipot apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. Most kell a fűszereket : oregánót, babér levelet, citromborsot, kakukk füvet........ízlés szerint hozzáadni és az egészet összeforralni. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Köszönöm a receptet és a részvételt!


A gorogkonyha paradicsomos polip receptjét ITT olvashatjátok.
No comments: