Apr 5, 2014

Görög vidékek és ízek - első elkészült verzió megünneplése

Elkészült a "Görög vidékek és ízek" első epizódjának nyers változata. Ami azt jelenti, hogy ezen még lesznek változtatások. Ez csak azért lett nekem átküldve, hogy én is megnézhessem és elmondjam, hogy mi a véleményem róla, valamint megtaláljam az esetleges azon hibákat, melyeket a nyelv miatt csak én találhatok meg. Meghívtam hát hozzám két kedves "szakácsnőmet", természetesen azt, akinek a szereplése benne van az elkészült epizódban és azt, akinek az epizódja most készül, ráadásul a Húsvéti báránysütés is nála lesz forgatva. Férjekkel együtt összegyűltünk hát szépen hatan, és megbeszéltük a világ dolgait :) Természetesen üres gyomorral nem lehet gondolkodni, így volt egy kis terülj terülj asztalkám, amennyire erő és egyéb forrásokból tellett. 
Mivel a két asszony betartja a húsvéti böjtöt, ezért rájuk is gondolnom kellett, mikor a menüt megszerveztem.


Legfelül középen céklasaláta, balra tyúkkal együtt sütött citromos krumpli, majd citromos mustáros kolbászfalatkák, spenóttal-illatos fűvel töltött pita tojás és sajtmentesen, elöl paradicsomos kalamári (tintahal) és háromszínű rizs.A piros rizst a kalamári mártásával színesítettem, a zöldbe pedig friss, felmixelt petrezselyemzöldet kevertem. Ezekből a legjobban a pita sikerült, pedig attól féltem a legjobban ugyanis először készítettem böjtösen, tojás és feta nélkül, ráadásul megzavartak, kifelejtettem a töltelékből az olajat, ráöntöttem a tetejére, kicsorgott a sütő aljába, szóval... nem volt eseménymentes. Végül ez volt a legfinomabb falat a vendégek elmondása szerint :)


Káposztasaláta balzsamecettel, zakuszka, általam sütött barna lisztes kenyér. A zakuszkát valami miatt nem igazán szeretik, mindig mondják, hogy finom, de nem nagyon fogy.


Tojás és tejmentes kakaókrémes piskótatorta. A tortát nagyon egyszerű elkészíteni, másik bejegyzésben leírom a receptjét.

Nem unatkoztunk :)

No comments: