Jan 3, 2014

Retrospektív

Valamikor 2004-ben kezdtem el írogatni az első oldalam Eviáról, egy athéni óriáscég kényelmes íróasztala mögül. Aztán az élet sok mindent hozott, többnyire meglepetéseket:)
2005-ben végleg otthagytam a fővárost, a kényelmes íróasztalom, és kiköltöztem egy vidéki kutyás-macskás-kertes házba. A háztartási munkák egyre inkább tolakodni kezdtek, mígnem valóban főszerepet kaptak az életemben. Hogy ne legyen unalmas és idegőrlő, úgy gondoltam, blogolni fogok a főzéseimről. Jó heccnek ígérkezett és valóban, az is volt :) Igaz lassan kinőtte magát és ma már sokszor nem kedvtelésből írok, hanem azért, mert... no nem részletezem, a  komolyan blogolók értik mire célzok, semmi szükség itt fejtegetni.

Mi is történt a BLOG-ban 2013-ban? Bizony nagy változások (is).

Ünnepi összeröffenések leírása (januárban az Újévi, majd az Ágnes napi 1+2, Húshagyó Hétfő, Húsvét, Jorgosz nap, Boldogasszony Ünnepe, nagy fiaink látogatása), a minden évben megtartandó ünnepeink. 
Tavaly volt olíva amit szedni lehetett (az idén semmi) és január 8-n leesett az első hó, az idén eddig még enyhe és relatíve csapadékmentes telünk volt
Aztán valamikor júniustól életmódváltás. Az életmódváltást bejelentő bejegyzésemben megígértem, hogy rendszerezem a tartalomjegyzéket, azóta ezt az ígéretem is betartottam. 
Az életmódváltásom óta nem igazán írtam hagyományos görög receptet a blogba, de ami fontos, az már mind fent van. Az életmódváltásom tehát kb. 6 hónapja történt. Ezalatt 12 kilótól szabadultam meg úgy, hogy mindent eszem és annyit amennyit akarok, a paleo étrend szerint. Különösen sok paleo édességet ettem, azelőtt fele ennyit sem, nekem már ez megérte :) Ne értsetek félre, ez a blog nem arra van, hogy bárkit meggyőzzek arról, hogy amit én csinálok, az a helyes. Ez az én választásom és nekem jó, nekem helyes, mert jobban érzem magam tőle. Nem csak lefogytam, hanem elmúltak az emésztés körüli problémáim és az ízületi fájdalmaim, egészségesebbnek érzem magam és jól érzem magam. Az, hogy nem nézek ki jobban, csak azért van, mert más téren nagyon nagyon nehéz évem volt és sajnos a '14-s sem ígérkezik jobbnak. Azért reménykedem, bízom és haladok előre a választott úton.

2014-ben ha minden igaz lesz egy jó projekt, ami a blogom olvasóit is érdekelni fogja, de..pssszt..még nem árulom el. Néhányan olvashatták már az FB oldalamon, aki nem, az majd megtudja még ennek a hónapnak a vége felé :) Türelem..jó híreket terem!

Legyen mindannyiunknak egy jobb, hasznosabb, kreatívabb, nyugodtabb, egészségben eltöltött éve!

1 comment:

Györgyi said...

Legyen neked is szebb és boldogabb éved :)
A kitartásodhoz és a fogyásodhoz pedig gratulálok :)