Nov 19, 2013

Pofonegyszerű mousse au chocolat


Ez a csokoládékrém sokféleképpen fogyasztható: mint krém, mint fagylalt vagy mint az előbbi bejegyzés tortájába való krém (sokan nem bírják az avokádót). A krém elkészítése valóban pofonegyszerű.


Hozzávalók 2 személyre:

* 2 banán
* kb. 1/3-a egy konzerv kókuszdiótejnek
* 3 ek jó minőségű kakaópor
* csipet só

Elkészítés:

A banánokat 4-5 órára fagyasztóba tesszük. Lehet őket egészben, héjastól, ekkor a hámozás előtt tartsuk pár percig meleg víz alá, úgy könnyen le tudjuk róla szedni a héját. Egyszerűbb fagyasztás előtt hámozni, majd szeletekre vágni és egy tálkán lefagyasztani.
A fagyasztott banánt erős mixerbe teszem, hozzáadom a kakaóport, a kókusztej egy részét és elkezdem a gépet dolgoztatni. Eleinte dobálni fogja a banánszeleteket de a tej segítségével nemsokára beléjük kap a kés és habos csokikrémet kavar. Kókusztejből még annyit adagolok hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy az általam kívánandó krém sűrűség meglegyen. Pár perc alatt készen van  a finom desszert. Ha rögtön fogyasztjuk krémes fagyi állaga van, ha még fagyisabbra szeretnénk, tegyük vissza a mélyhűtőbe kicsit.

Aki nem használt még kókusztejet annak jó tudnia, hogy a konzerv tetején összegyűl a tejszín, ez egy 3-4 ujjnyi rész, alatta marad a kókuszvíz. Mikor tejként szeretnénk használni, akkor egy villával kavarjuk össze az egészet és már kész is van. A maradékot meg lehet inni, vagy kávéba tenni, vagy másnap megint készíteni egy finom csokikrémet :)

És itt egy jó videó is a készítéséről:

No comments: