Aug 1, 2013

Próbálkozások

Az elmúlt időben nagyon sok időt töltöttem a  konyhában. Sokat próbálkozom az újfajta, mindenmentes ételek előállításával és nem mindig sikerrel. Most jöjjön pár olyan, ami nem jött be.

1. Krumpli és besamel nélküli muszaka

Tulajdonképpen csak olajban sütött padlizsán és paradicsomosan elkészített hús rétegezve, tetején kevés kemény sajttal, rajta oreganos paradicsomszeletekkel. Sajnos nem vált be, a padlizsán sok olajat magába szív, krumpli és besamel nélkül pedig nem volt meg a jellegzetes íze. Ilyen formában elvetve, de vannak ötletek még a kísérletezésre.2. Töltött zöldségek

A saját zöldségeim paradicsomok voltak, ezeket a szokásos rizses töltelék helyett csak darált húsossal töltöttem meg. Nagyon finom volt, de ez is, mint a fenti muszaka "kicsapta" a gyomrom, lehet túl tömény volt így ez a paradicsomos hús paradicsomban. Nem próbálkozom vele még egyszer ilyen formában, majd más megoldást találok.


3. Mandulás muffin

Annak ellenére, hogy az FB-re, a görög nyelvű albumomba feltettem a receptjét, nem voltam vele megelégedve. Majd ha tökéletesítem, beírom a receptet ide is, addig az elvetett kategóriát bővíti.


No comments: