Aug 2, 2013

Gabonaliszt-mentes kenyér

Az egész életmódváltásom leggyengébb pontja, banánhéj, melyen bármikor elcsúszhattam: a kenyér. Nem is maga a kenyér íze hiányzott, hanem az, hogy legyen valami amivel olajosabb ételeket "légyűrhetek". Ez volt az első magos kenyér próbálkozásom és annyira sikeres lett, hogy tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Természetesen más fajta magos kenyeret is ki fogok próbálni, de ez az adag most egyelőre eltart nekem 10 napot is dobozba zárva, a hűtőben. Ahányszor kiveszek egy darabot, olyan mint frissen. Olajos mártásba tunkolva pedig valódi kenyér-érzet :) Lehet, hogy már többet nem is fogok fogyni ;)
Hozzávalók:

* 5 tojás
* 20 dkg őrölt mandula
* 10 dkg szezámpehely
* 1 ek zsír (én olívaolajat tettem bele)
* 1 kk szódabikarbóna
* 1 kk só
* 2-3 ek tökmag a tetejére
* 1-2 ek lenmag a tetejére

Mindent alaposan összekavarok, kisebb négyzetes tepsibe öntöm a még folyós masszát és kb. 20-25 perc alatt szép pirosas-barnára sütöm. Melegen nem szeretem, kiérzem belőle a tojás ízét, de hidegen tökéletes.

1 comment:

trollanyu said...

Nagyon tetszik, ezt is ki fogom próbálni:) Ma sütöttem meg az első hasonló kenyeremet, én egyébként alig eszem kenyeret, de most, hogy sokmindent nem lehet enni, sokszor gondban vagyok, mit is egyek.