Aug 21, 2013

Édesburgonyás, bacon-os, gombás rántotta brokkolival

Ugyan még nincs itt a brokkoli szezonja, de én nagyon szeretem, így annak ellenére, hogy nem szoktam szezonon kívüli zöldségeket vásárolni, most mégis így tettem. 
A hasáb-burgonyás rántotta férjem egyik kedvence, anyósom nagyon sokszor készített neki ilyet. Egyszerűen úgy kell készíteni, hogy először kevés olívaolajon megsütünk egy tepsi krumplit, majd erre ráöntjük a felvert tojásokat, amibe reszelt sajt is kerülhet. Megsütjük egyik felét, majd egy nagy fedő segítségével megfordítjuk és megsütjük a másik felét. Nekem nincs erre alkalmas fedőm, így egy nagyobb tányérral szoktam boldogtalankodni. Mikor csak nekem készül, akkor nem cifrázom, kettőbe vágom egy konyhalapáttal és úgy fordítom meg, sőt az sem zavar, ha több darabra esik.

Most ez a rántotta is valahogy így készült, csak más alapanyagokkal. A bacont először megpirítottam, majd kivettem, utána a gombát, ezt is kivettem, majd végül a hasábra vágott édesburgonyát. Ennek sokkal kevesebb idő kell mint a krumplinak, így oda kell figyelni. Végül visszatettem a tepsibe a bacont, gombát, majd az egészre ráöntöttem a felvert tojásokat.
Olívaolajjal és citrommal leöntött brokkolivirágokkal tálaltam.
No comments: