Jul 29, 2013

Cukkinis-fetás puliszka (Μπομπότα με κολοκυθάκια και φέτα)

A múltkor készítettem egy nagyon finom kukoricadarás süteményt, így mivel maradt darám, gondoltam kipróbálom a Görögországban "bobota"-nak nevezett ételt, ami majdnem megegyezik a mi puliszkánkkal. Az eredmény nagyon finom lett.

Hozzávalók:

* 1 nagy cukkini
* 1 hagyma
* fél maréknyi friss menta v. zöld-menta (diosmo)
* 200 gr feta
* 200 gr lecsöpögtetett görög joghurt
* 1 sütőpor
* 4 tojás
* kukoricadara

Elkészítés:

Ha jól saccolom a cukkinim olyan 600 gr-s lehetett. A héját levágtam, majd a cukkinit a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeltem. 2 nagy csipet sóval összekevertem és hagytam állni kb. 1 órát. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem és  felhasználásig hűtőbe tettem.

A cukkiniket a markomban kinyomkodtam, hogy a leve mind kifolyjon, majd összekevertem a hozzávalókkal és hozzáadtam még egy csipet sót. Legutoljára a masszához adagoltam kanalanként a tojásfehérjét és a kukoricadarát. Folyós masszánk kell legyen, másképpen nagyon kemény lesz a puliszkánk. Mikor minden jól össze volt kavarva, kiolajozott jénaiba öntöttem és 180 fokon szép pirosra sütöttem.
Langyosan kiváló vacsora, másnapra hűtőben megdermed, felmelegítve finom. A fetát nem szabad kispróloni belőle, minél sajtosabb annál finomabb!
No comments: