Dec 8, 2012

Le- és elmaradások

Az utóbbi időben eléggé lefoglaltak a ház körüli teendők, de a karácsonyi menühez valók fejbeni összeszedése is. Főzni mindig főzök, de semmi olyasmit nem készítettem, amit érdemesnek tartottam volna arra, hogy a blogba feltegyem. Illetve de igen, egy fantasztikusan finom mandarin lekvárt, de mivel a fele kifutott :) (FB követőim megcsodálhatták a konyhámat a kifutott lekvárral :)), ezért csak akkor véglegesítem a lekvár receptem, amikor megfőzőm a második adagot is.

Időközben elkészült az ünnepi receptgyűjteményem is, amit itt a jobb oldali sávban találtok. Rákattintva eljuttok az on-line verzióhoz, de akár le is tölthetitek az egészet. Én magamnak megrendeltem kinyomtatva, legyen kézügyben az ünnepek alatt:) Remélem tetszik és ötletet is ad nektek ahhoz, miket is készítsetek.

A házban is nagy karácsonyi készülődést tartok, aprólékosan kitakarítom a  konyhám minden sarkát és az ebédlő-nappalimat is, mert sokan leszünk 10 napon át, és nem szeretném ha akkor kéne idegeskedjek olyasmikért  amiket jó előre ki lehet védni egy alapos felkészüléssel. A konyhában lemostam a falakat is, feltettem végre Édesanyám fali-tányérjainak egy részét, szóval nem tétlenkedtem:)

Nemsokára újabb finomságokkal jelentkezem, addig is nézegessétek az ünnepi receptgyűjteményem.
Jó készülődést mindenkinek!3 comments:

Györgyi said...

Köszönet ezért a csodás összefoglalóért. Azért pedig külön hálás vagyok, hogy rátaláltam kedvenc melomakarona receptemre. Ezer éve készítettem, költözéskor elveszett a könyvem, amiben le volt írva. Most viszont megtaláltam. Én úgy emlékszem, hogy nem volt töltve amit én készítettem anno. Ezt feltétlenül kipróbálom.

Agni said...

Ha nem akarsz a töltéssel babrálni, akkor keverd bele a dió egy részét a tésztába, úgy süsd ki, a maradékkal pedig alaposan szórd majd meg. Sok sikert!

Györgyi said...

Köszönöm a jó ötletet!!!