Oct 30, 2012

Cookisto, avagy kreatív amatőr szakácsok társasága

Egy igazán kreatív kezdeményezés hatására Athénban megalakult a Cookisto (és nekem most kellett onnan elköltözni:)).
Egy fiatal srác találta ki az egészet és gyorsan formát is adott neki, összeült a barátaival és megszerkesztették a Cookisto lapot. Szerintem nem is számítottak ekkora sikerre.

A Cookisto lényege a következő: feliratkozhat rá bárki, aki főzni akar másoknak. Tehát ha én szeretnék a főzésemből némi zsebpénzhez jutni, akkor minden nap főzhetek 1-2 (vagy több) adaggal többet. Ezt megjelentetem az adatlapomon, valamint az adag árát is. Bárki eljöhet és megveheti tőlem, vagy vannak olyanok, akik akár 1 km körzetbe elszállítják az ételt vagy süteményt vagy italt. A Cookisto ehhez saját dobozait adja. Egyre szervezettebbek, most már videókat is készítenek a felfutott amatőr szakácsokkal főzés közben és igazán figyelemre méltó dolgokat lehet látni és enni. Természetesen én is feliratkoztam, kukkolni:), mert Evián ez egyelőre nem működik, és ahogy a helyi mentalitást ismerem, nem is fog soha.A lista gyorsan pörög. Fel van tüntetve az étel vagy ital neve, ára és az, hogy ki készítette és melyik városrészen. Ha rákattintasz a szakács nevére, több infót is elolvashatsz róla és természetesen minél inkább megnyeri a bizalmad, annál biztosabb, hogy vásárolni is mersz tőle.


Majd 8.000 követőjük van Facebookon és egy neves chef is közreműködik velük, tőle főzéstudományt tanulhatnak azok, akik a Cookisto által szervezett versenyeken nyernek. A jobb oldali részen videókat lehet nézni, ahol az amatőr szakácsok alkotnak.

Nekem nagyon tetszik a kezdeményezés, természetesen nem ástam bele magam, hogy megnézzem, mi van akkor ha valaki pl. gyomorrontást kap, de gondolom megvan rá a válasz a kisbetűs részben, amit az ember elfogad, mikor feliratkozik.

Ti mit szóltok hozzá? Örülnétek egy ilyen kezdeményezésnek a városotokban? 
Talán pont Ti fogjátok elkezdeni!:)

No comments: