Sep 14, 2012

Szingli kaják

Mielőtt nekiállnék aktuális bejegyzéseknek, muszáj beszámolnom nagy vonalakban a nyárról. Nyáron nemigen szoktam blogolni, ezt tudják, akik fanatikusan olvasnak:)) Nem jön na, van más tevékenység. Aztán ahogy elkezdődik az iskola és a napi rutin, lassan lassan megint kedvet kapok hozzá. Minden évben nyáron úgy érzem, többet nem fogok blogolni, aztán ősszel belevágok. De hogy kajáról is essen szó:)..a nyáron 20 napig csak magamról kellett gondoskodom. Erre az időszakra úgy készültem, hogy jaj be jó, majd salátákon élek és szépen leadok 1-2 kilót. Aztán kiderült, hogy magamra is főzök:) Nem hittem volna:) No nem komplikált dolgokat, de egy biztos, ha kimarad a déli-délutáni főtt vagy salátás ebédem, akkor a gyomrom valahogy nem érzi jól magát. Nem tudnék szendvicseken élni. Így hát gyorsan jöjjenek a képek a szingli időszakomból:
Egyik nap bedobtam egy briam-t (zöldségragut) és melléje sütőpapírban egy csirkecombot. Recept ITT.


Briam maradék tükörtojással, fetával és házi kenyérrel. Még azt is sütöttem magamnak:)
A gyors kaja nálam általában ez a mirelit vegyes-zöldség szokott lenni. Nem sok mirelit dolgot fogyasztunk, de ha éppen sietek, valahová mennem kell, nem jön ki a lépés valami tartalmasabb elkészítéséhez, akkor pár perc alatt megfőzöm ezt a vegyes dolgot és vajjal összekeverem, én nagyon szeretem. Szingli napjaimban a régi kenyeret ettem melléje, bundás-kenyérnek kisütve.


Természetesen a nagy melegben hideg presszó-capuccinoval kényeztettem magam:)
Barátaink halásznak. Kaptam egy adag "sparaggia" nevű kishalat tőlük.
Egyik nap vegyes zöldséggel ettem..
Másik nap dakos jellegű salátával..

Aztán a harmadik adaghoz a vendégházamban nyaraló vendégeimtől kaptam egy finom köretet. Padlizsánt sütöttek ki olívaolajban, kockázták és fokhagymás joghurttal összekeverték. Nagyon finom!


Aztán úgy éreztem, valamit sütni is kell:) Ugyanis kedves vendégeim mindig követik a blogjaimat és látják mennyit sütök-főzök. Aztán megérkeznek hozzám és semmi kóstoló soha semmiből..ugyanis a nyári hónapokban a főzés háttérbe szorul. Így hát most gondoltam muszáj valamit készíteni és kedveskedni vele. És milyen jól tettem, éppen aznap volt F. születésnapja! Készítettem egy körtés kevert sütit (éppen dőlt a körte ránk a körtefáról), melynek az alapja a tavasszal alaposan kikísérletezett tészta, amit a meggyes sütinél használok.Recept ITT.

Kolbász vegyes-zöldséggel
Hagymás máj krumplipürével
Magyaros krumplipaprikás zsúrkolbásszal és uborkasalátával.
Csirkés-rizs, ahogyan Édesanyám készítette, uborkasalátával
Ez persze nem 20 kaja, de hát voltak ismétlődések meg salátás napok, de éhezni nem éheztem, sőt:)

No comments: