Feb 18, 2012

Katim-butu (Κατίμ - Μπουτού) - Kis Ázsiai omlett

Azután való napokban készítettem, hogy a savanyú káposztaágyon sült csirke volt ebédre. Ugyanis megmaradt töltelék és gondoltam készítek egy töltött tojásrántottát. A recept mely után igazodtam, ugyancsak az 1989-s receptes könyvből való (1989 Ημερολόγιο με 209 παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και 365 φράσεις, επιμέλεια Λένα Σαββίδη, Ερμής, 1988) és Katim-Butu-nak kiejtett és nevezett Kis Ázsiai rántotta vagy omlett. 


Hozzávalók:
* 150 gr darált hús
* 3 tojás
* 3 lk liszt
* 1 csésze reszelt grójai sajt
* 1 hagyma
* 1 érett paradicsom
* só, bors, olívaolaj

Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, kicsit megpirítjuk, majd a felmixelt paradicsom hozzáadásával, hagyjuk levére főni lefedett lábosban. Én ehelyett a már kész csirketölteléket használtam, kevés paradicsompaszta hozzáadásával.  Felverjük a 3 tojást és hozzáadjuk a 3 kanál lisztet és a sajt felét, olyan jó vastag palacsintatészta vastagságú masszát kell eredményezzen. Ezt beleöntjük az olajos, forró tepsibe és mikor kicsit szilárdul, rátesszük a tölteléket és a megmaradt sajtot. Hagyjuk pirosra sülni, majd összehajtjuk. Nagyon finom és kiadós:)1 comment:

Vicuska said...

Drága jó nagyikám szeretett ilyen omletteket készíteni mindenféle zöldségekkel, finom dolog, no meg praktikus, mert felhasználható kevés maradék elfogyasztásához :)