Mar 30, 2011

Konyhai szerszámok

Egy játékból lefényképezett konyhai eszköztár döbbentett rá arra, bizony nem mindenkinek ugyanazok a kedvenc konyhai eszközei. Most közzéteszem a svédországi Enikő séf kedvenc konyhai eszközeit az én megjegyzéseimmel.
Ti mit szerettek a  legjobban használni és milyen munkához?
Ezeket a habnyomó végére kell illeszteni. Én kerülöm az édességek készítését, de amikor tortát díszítek, inkább a régi, még otthonról hozott óriásfecskendő szerű nyomót használom. De azért nekem is vannak ilyen cikk-cakkjaim, de már lassan berozsdásodnak..


Ez citrushéjkaparó és igazán irigykedem érte, mert nekem nincs. Tudom tudom, venni lehetne, de valahogy nehezen szánom rá magam mindig az újabb vásárlásokra, már megszoktam mindent azzal elvégezni, ami van.


Fagyiskanál és puha szilikon kaparó, mindkettőt én is használom, a szilikon kaparó elmaradhatatlan cake készítésnél.

Irigylem a fém habverőt. Nekem van egy műanyag, de nem elég kemény és mindig le akarom cserélni, aztán elmarad.. A bal oldali is van, de nem sokat használom..


Ez egy szuper kaparó, ezt nagyon irigylem, nekem ez sincs, de nagyon jó nagyon sokféle munkához!


Krumplipucoló: nekem hosszúkás formájú van és nagyon szeretem, de nem krumplihoz!:) Uborkát és répát pucolok vele.

Recés kés, én _egyáltalán_ nem használom. Mindent csak sima késsel vágok.


Sajtvágók. Nekem is vannak, de nem használom őket, itt ahogy a kenyeret is,a  sajtot is jó parasztos vastag darabokra szeljük, de nem is divat a túlzott sajtfogyasztás, kivéve a feta és kecskesajtok.

2 comments:

videkek said...

Kedves Agni, nemreg talaltam a blogodra, de azota rendszeresen olvasom, mert imadom Gorogorszagot, es nalad annyi mindent olvashatok rola, amit sehol mashol nem.
Szeretettel kuldenek neked "egy jo szo"-t egy jatek kereteben, amelyrol itt olvashatsz;
(http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)

Agni said...

Nagyon szépen köszönöm! Kérlek ne haragudj meg, hogy én nem fogok részt venni a játékban, de nem szeretem ezeket. Attól függetlenül nagyon értékelem, hogy rám gondoltál!