Nov 19, 2010

Picurka száraz zöldbab (Πράσινα ξερά φασόλια)

Nagyon érdekes dologra bukkantam egy Athéni nagy bevásárlóközpontban való felfedezőutamkor: nagyon kis szemű, zöld szárazbabra. Annyira kicsik a szemek, mint a borsszemek. Én nem ismertem ezt eddig, de mivel mindenfajta hüvelyest imádunk, vettem egy zacsival. Végül a neten böngészve kiderült, régen majdnem minden görög vidéken fogyasztották, manapság Kalamata vidékére jellemző és úgy készítik, ahogyan a csicserit szoktuk. Nosza neki, neki is álltam.


Felfőztem a paszulyt, leöntöttem az első levet. Utána elkezdtem főzni, majd mikor láttam, hogy bizoyn ez hamar fog puhulni, gyorsan hozzáadtam a következőket:
  • 1 apróra vágott és forró olajon megfuttatott hagyma
  • só, bors
  • a vége fele 1 lk oregano
  • a vége fele 2 citrom leve
  • 1 pohár olívaolaj


Érdekes lett, nem mondhatom, hogy jobban ízlene a csicserinél, legközelebb lehet keresek más jellegű receptet is. Mindenesetre maradt még, azt össze fogom mixelni és hagymával fogjuk enni, majd beszámolok milyen.

2 comments:

Kata said...

Szeretem látni, hogy milyen alapanyagok vannak másfelé; köszi, hogy megmutattad!:) egy idő után majd úgyis gyűrűzik felénk is...

Gabojsza said...

Agnee, ez itthon is kapható, csíráztatni is szoktuk, rendes neve: mungóbab, a lisztjéből készül a vermicelli (cérnametélt vékonyságú szárított üvegtészta).