Jul 19, 2006

Főzőtanfolyam - 1. lecke

Napok óta nem tudtam beszámolni, szaladnak a napok, rengeteg a dolgom. Pár kedves emberrel megismerkedtem megint az idén, köszönöm nekik a pozitív tapasztalatot. Megint mások tartózkodóbbak és nem igazán kívánják az újabb ismeretségeket, de ez így van jól, hisz nekem sincs sajnos időm mindenkivel, aki rajtam keresztül jön ide, találkozni.
Saját kis lakásomban is voltak többen már az idén, kedves ismerősök is, akik tavalyról visszatértek és akik annyira pechesek voltak, hogy a 2 hét alatt, amit itt töltöttek, alig volt olyan igazi, jó, görög nyári idő. Hát ilyen még most sincs. Az egész július a felhők és az apróbb esők jegyében telt el, nagyon erős északi széllel. Akik a keleti parton nyaralnak, nem tudom mennyire tudták a nyaralásukat kiélvezni. Limni környéke, ahogy azt már annyiszor írtam, ebből a szempontból (is) úgy látszik, az Istenek által kedvelt vidék, szélvédett, meleg, kellemes, még akkor is, amikor nálunk, 6 km-re onnan és 200 m magasban, felső melegítőruha nélkül nem tudunk kiülni a balkonra.

Folyik nálam a főzőtanfolyam. Sok a dolgom és a rossz, hogy mielőtt a vendégek megjöttek, pont előtte való nap, nagyon beteg voltam, egész nap 39 fokos lázzal feküdtem. Mivel nem tudtam kipihenni, most sem vagyok jól, ráadásul aludni sem tudok rendesen (bizonyos dolgokon rágódom), szóval lassan romjaiban heverek. Azért szerencsésnek mondhatom magam eddig, ezek a vendégek is nagyon kedves, rendes emberek, abszolút megkönnyítik a munkám és köszönet érte nekik.
A tegnapi főzésünk eredménye: vékony, olajban kisütött, kertből szedett cukkiniszeletek, cukkinivirágok bundában, szkordáliá - fokhagymás krumplipüré, paradicsomos zöldbab (a szomszéd kertjéből), pár fasírt a gyerekeknek, nagy adag görög saláta fetával (paradicsomok a kertünkből) és friss kenyér Limniből.

Ennyire telt, próbálok egy órát pihenni a mostani "szélcsendben", vendégeim ma kirándulni mentek. Holnap nagy menet lesz, fáj is érte a fejem, de valahogy összehozom, kitartás:)

No comments: